La Xarxa constitueix el grup de treball de polítiques alimentàries sostenibles
En una sessió en línia
El Grup de treball de polítiques alimentàries sostenibles de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és un nou espai de trobada i intercanvi, i en la sessió inaugural en format virtual vam compartir coneixements i experiències locals sobre la sobirania alimentària, l'alimentació sostenible, el dret a l'alimentació i la prevenció del malbaratament alimentari.
El Grup de treball de polítiques alimentàries sostenibles de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una evolució de les anteriors Comissió d’horts urbans i socials i les trobades sobre aprofitament i prevenció del malbaratament alimentari de la Xarxa.
L’objectiu del nou Grup de treball és fer evolucionar la visió de les ciutats i els pobles en referència a les polítiques alimentàries cap a un model estratègic sostenible que tingui en compte aspectes relacionats amb el dret a l’alimentació, l’agroecologia, la sobirania alimentària i la prevenció del malbaratament alimentari, entre d’altres.
A la sessió inaugural vam abordar diverses perspectives dins el cicle dels aliments.
Des de la Sobirania alimentària i l'alimentació sostenible, amb les experiències de la Catalunya central, Barcelona i Mollet del Vallès; el concepte del Dret a l’alimentació, en col·laboració amb l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona; i els recursos per lluitar contra el malbaratament alimentari, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya.
Podeu trobar tota la informació del nou Grup de treball i les activitats prèvies en anteriors mandats que ens han portat fins aquí al següent enllaç.
Els grups de treball de la Xarxa s'alineen amb l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible. Òbviament, el punt de partida d'aquest grup és l’ODS 2: Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible. Però aquesta visió més àmplia que ens ofereix l'Agenda 2030 permet incloure aspectes sobre el dret a l’alimentació (ODS 1 i 16) i la salut (ODS 3), educació (ODS 4) i perspectiva de gènere (ODS 5), les polítiques alimentàries des de les ciutats i els pobles (ODS 11), la relació amb el consum i la prevenció del malbaratament alimentari (ODS 12) i els impactes en termes de mitigació i adaptació al canvi climàtic (ODS 11 i 13) i el treball en xarxa (ODS 17). .
Si teniu interès en participar en el grup de treball us podeu posar en contacte amb la Secretaria tècnica de la Xarxa xarxasost@diba.cat .
Podeu consultar els resultats i vídeo de la jornada a continuació o a l'enllaç.
Grup de treball de polítiques alimentàries sostenibles: reunió de constitució
Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:
Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines. Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.