Premi Joaquim Grau i Fuster


Què és | Organització del premi | Per saber-ne més


 

Què és

Aquest premi que es presenta, neix amb la intenció de retre un homenatge a en Joaquim Grau i Fuster, com a persona i com a educador social, i també als ciutadans que, com ell, ajuden a fer les nostres ciutats més obertes, més hospitalàries i més respectuoses amb les persones que les habiten. També vol ser un homenatge als professionals que treballen en el camp de l'Educació Social i que aporten, des de la seva reflexió, noves maneres d'entendre i d'exercir la professió.

Amb el premi es pretén impulsar i motivar el treball de reflexió en el camp de l'Educació Social, i alhora contribuir a la tasca de transmissió i difusió d'experiències que ajudin a consolidar el patrimoni cultural de la professió.

 

Organització del premi

El Grup de Recerca en Educació Social (GRES), associació d'educadors socials, de la qual en Joaquim Grau era membre fundador, ha estat i està compromesa amb la tasca de reflexió, debat i transmissió de coneixements al voltant de la pràctica professional de l'educador social.

El Col•legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) és la institució representativa de les educadores i dels educadors socials al nostre país i coincideix amb els objectius que el premi planteja en relació amb la promoció de la reflexió, la recerca i la difusió dels sabers vinculats a la professió de l'educador social.

Per ser la ciutat de l'Hospitalet el lloc de naixement d'en Joaquim Grau i on va iniciar la seva trajectòria professional com a educador social, l'Ajuntament de L'Hospitalet s'afegeix a la iniciativa. L'ajuntament és titular de diferents competències en matèria de serveis socials i d'educació, d'acord amb la Llei Reguladora de les Bases de Règim Local; és per això que vol potenciar la reflexió a la ciutat en relació amb la infància i l'adolescència en el seu context urbà.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya, on Joaquim Grau va desenvolupar bona part de la seva pràctica professional, té com a finalitat dissenyar les polítiques d'infància i adolescència per a oferir una visió integral de totes les actuacions que es fan en aquest àmbit des de totes les administracions i agents socials, a més de garantir l'exercici dels drets dels infants a Catalunya i proporcionar les oportunitats de participació a la societat i d'exercici de ciutadania activa a tota la infància i l'adolescència.

La Diputació de Barcelona es vincula al premi pel seu interès en fomentar i donar suport als municipis en el treball socioeducatiu en l'àmbit de la infància i la joventut on la presència d'educadors socials és de gran importància.

 

Per saber-ne més