Banc de recursos d'Educació per a la Ciutadania Global (ECG)

La Diputació de Barcelona té com a missió acompanyar, reforçar, consolidar i potenciar les polítiques de cooperació al desenvolupament dels ens locals de la província de Barcelona.  Amb aquesta finalitat, s’ofereix no només suport econòmic sinó també tècnic i institucional.

El Banc de recursos d’Educació per a la Ciutadania Global respon la voluntat de donar suport als ens locals en la tasca de fomentar una ciutadania responsable, solidària, crítica i compromesa amb els drets humans, la pau i un desenvolupament humà i just per a totes les comunitats del planeta.

L’objectiu d’aquest Banc de recursos és compartir amb els ens locals un conjunt de recursos que han estat o estan finançats per la Diputació de Barcelona en el marc del suport que dona als ajuntaments i entitats de la província. S’inclouen també recursos audiovisuals creats per la pròpia Diputació de Barcelona. 

Aquestes activitats són gratuïtes per als ens locals, subjectes a disponibilitat i suficiència de recursos, si bé en alguns casos cal assumir les despeses de trasllat. Els ajuntaments, consell comarcals i mancomunitats que vulguin treballar aquests continguts poden adreçar-se directament al municipi o entitat indicada a les fitxes. En el cas dels recursos virtuals, són de caràcter públic. 

Aquest banc de recursos s’anirà actualitzant periòdicament, en funció de la disponibilitat de les activitats.

Exposicions

Exposició creada pel fotògraf Alfons Rodríguez i el periodista Xavier Aldekoa en el marc del projecte Indestructibles, que han documentat durant dos anys les històries d’onze nens i nenes de deu països africans com a mirall dels èxits i els reptes d’un continent en evolució. Indestructibles ens aproxima a la realitat que plantegen les fotografies tot relacionant-les de forma transversal amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), alhora que permet reflexionar sobre com l’educació és imprescindible per donar resposta als reptes individuals i col·lectius d’un món en canvi permanent, a l’Àfrica i també aquí.

La visita a la mostra fotogràfica persegueix un canvi de visió sobre l’Àfrica i el seu jovent, allunyant-nos d’una posició distant i pessimista i apropant-nos a una generació que vol avançar cap un futur millor. És un pont d’aprenentatge i de respecte cap a una infància que, gràcies a la seva capacitat de superació, planta cara al seu destí i vol projectar-se cap endavant per transformar la realitat del continent.

L'exposició està produïda per la Diputació de Barcelona. Està disponible en format físic itinerant per als municipis de la demarcació de Barcelona, amb codis QR que connecten amb l’exposició virtual i altres informacions, i també en format d’exposició virtual , que conté les imatges fotogràfiques acompanyades de material amb contingut i activitats complementaris.

El seu contingut didàctic permet a alumnes i professors treballar temes com el desenvolupament, els drets humans, la igualtat de gènere, el canvi climàtic i crear empatia entre joves de cultures i entorns diferents.

Per tal d'acompanyar la visita, s’ha creat un dossier pedagògic amb propostes d’activitats i recursos vinculats als currículums educatius de primària i secundària per cadascuna de les històries vitals dels protagonistes.

Públic al qual es dirigeix: s’ofereix a tots els públics en general i, molt especialment, a infants i joves d’entre 12 i 18 anys, que coincideixen, per generació, amb els protagonistes de les històries.

Durada: A acordar

Requeriments tècnics:  Exposició integrada per 33 fotografies distribuïdes en 7 panells expositius a doble cara. Muntatge amb frontisses en forma de ziga-zaga. Consulteu les especificacions tècniques i el manual de muntatge aquí.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 

Consulteu el Procediment de petició.

Web: https://www.diba.cat/es/web/indestructibles/exposicioeducativa

Gerència de serveis d’Educació- Diputació de Barcelona.

 

Descripció: Exposició impulsada per l’entitat Petits Detalls que mostra la realitat d’Uganda. Aquest territori, de la mateixa manera que la resta del món, és un país on les desigualtats de gènere formen part del dia a dia. L'obra de la fotoperiodista Meritxell Prats fa un recorregut a través dels principals reptes i violacions dels drets humans als quals s'enfronten les nenes, joves i dones d'Uganda. Ho fa a través del testimoni de dones ugandeses que, amb valentia, han compartit les seves històries personals. L’exposició té dos formats. Una d’elles es pot fer servir a l’exterior i està composta de 8 lones de 2X2 metres de PVC. La segona opció és la mostra en format roll up, que consta de 8 unitats.

Públic al qual es dirigeix: Població adulta

Durada: 15 dies

Requeriments tècnics: Els elements per a la seva instal·lació (que no s’inclouen) poden ser o bé plafons reixats o tanques d’obra per al format d’exterior. La versió roll up no necessita altres elements.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a:
Entitat: Ajuntament de Terrassa
Persona de contacte: Isabel Rodríguez
Adreça: Pl. Freixa i Argemí, 11
Tel. 937397035
Correu electrònic: solidaritat@terrassa.cat
Horari d’atenció al públic: De 9 a 15 hores

L’exposició fotogràfica «A pie de valla. Frontera Sur» del fotoperiodista ceutí Antonio Sempere, mostra la duresa i la realitat de les persones que arriben als campaments del Marroc, intenten el «salt» i, en alguns casos, arriben a Ceuta, la frontera sud espanyola, que és la tercera via d’entrada a Europa de persones refugiades i migrades pel mar Mediterrani. La situació allà és insostenible i cal continuar parlant-ne i explicant el que passa.

La mostra consta d’una selecció de 50 fotografies de persones que arrisquen la seva vida per intentar saltar la tanca ubicada al nostre país. Darrera de cada imatge hi ha una persona, una història, una família i una vida humana que només busca una oportunitat per a una vida millor.

Públic al qual es dirigeix: General

Durada: 15 dies (opcional 2 quinzenes)

Requeriments tècnics: Espai interior. Es necessita una sala d’exposicions amb guies

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

L’exposició neix del llibre homònim, editat per Sindicalistes Solidaris amb el suport de l’ajuntament de Terrassa, Granollers i El Prat de Llobregat. Fa un recorregut, a través de les lletres de l’abecedari, per alguns dels conceptes més rellevants de l’univers solidari, com Drets Humans, cooperació, pobresa, justícia social, etc. amb la intenció de sumar i apropar els més joves al món de la solidaritat i la cooperació. 

Consta de 27 panells de niu d’abella en que es poden veure les il·lustracions i el text de cada paraula. Els panells es col·loquen sobre cavallets de diferents alçades. 
Les il·lustracions són obra de Namíbia Coronado i els textos de Virgínia Martínez i Núria Pelay. 

Públic al qual es dirigeix: Infants i joves
Durada: a acordar
Requeriments tècnics: espai interior. El suport dels panells és amb cavallets a diferents alçades, així que es pot instal·lar a qualsevol espai.  

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.

 

Exposició fotogràfica que ens presenta de nou la imatge de milers de persones que es troben en situacions extremes tot buscant la oportunitat d’una vida millor. Aquesta vegada el fotoperiodista Antonio Sempere ens trasllada a Sèrbia, la darrera frontera per a milers de persones que tracten d’arribar a la Unió Europea. Si bé Grècia continua sent el principal país de trànsit i estancament de refugiats i immigrants, Sèrbia li segueix els passos. Després de creuar la Mediterrània, Grècia i Macedònia i recórrer milers de quilòmetres, des del 2010, molts refugiats s’han anat instal·lant als boscos serbis. D’aquí ve el nom de l’exposició que juga amb les paraules «infierno» i «invierno». Per tal d’arribar fins a aquestes zones boscoses han hagut d’arriscar les seves vides i posar-se en mans de traficants de persones. 

Públic al qual es dirigeix: General 
Durada: A acordar 
Requeriments tècnics: Espai interior. Es necessita una sala d’exposicions amb guies. Transport a càrrec de l’ens sol·licitant.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

Exposició que posa a l’abast de la ciutadania els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), perquè tothom pugui conèixer una mica millor què són els Objectius, simbolitzats per la roda de colors, i perquè tots i totes fem nostra la lluita per acabar amb les desigualtats i preservar el medi ambient.

En cadascun dels 18 panells tipus roll up que composen l’exposició, hi podem trobar informació genèrica sobre els ODS, algunes dades que ens ajuden a conèixer millor la situació de vulnerabilitat en què es troba cada àmbit, una proposta de petites accions que tothom pot dur a terme, en major o menor mesura, per tal de contribuir a assolir els Objectius, i finalment, les fites dels ODS prioritàries dins del món laboral. 

Públic al qual es dirigeix: General 
Durada: 15 dies (opcional 2 quinzenes)
Requeriments tècnics: espai interior, tipus sala d’exposicions, biblioteques o centres cívics

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

L’exposició "Refugiats, per què?” elaborada per Fundipau, vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de les persones refugiades i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. 
El Consell Comarcal del Garraf posa a disposició dels ajuntaments, centres educatius, centres cívics, entitats i biblioteques aquesta exposició, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, en el marc del programa Garraf per la Pau.

Públic al qual es dirigeix: General 
Durada: de 15 a 30 dies
Requeriments tècnics: sala d’almenys 15 m2 per allotjar 10 roll up que mesuren 1 m d’amplada per 2 m d’alçada.
El transport, càrrega i descàrrega, muntatge i desmuntatge són responsabilitat de l’entitat organitzadora de l’activitat.

Per a sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Consell Comarcal del Garraf- Programa Garraf per la Pau
La sol·licitud de préstec de l’exposició s’ha de formalitzar omplint aquest formulari.
Per  a més informació: 
Tel. 93 810 04 00
Correu electrònic: comunicacio@ccgarraf.cat 
 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), configuren  una agenda inclusiva que aborda les causes fonamentals de la pobresa i aglutinen esforços  per aconseguir un canvi positiu en benefici de les persones i el planeta. La consecució dels ODS al 2030 requereix la col·laboració dels governs, el sector privat, la societat civil i els ciutadans en igual mesura per assegurar que deixarem un millor planeta a les generacions futures. 
Aquesta exposició explica de manera didàctica què són els ODS. L’exposició està formada per 19 plafons en format roll-up, amb unes mides de 90cm x 180cms.

Públic al qual es dirigeix:  General
Durada: 15 dies
Requeriments tècnics: Espai lineal de 20 metres mínim.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Associació per a les Nacions Unides (Xavier Guerrero)
Via Laietana 51, entresol. 3a, Barcelona
Tel. 93.301.39.90
Correu electrònic: xavier@anue.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

Exposició formada per 13 roll up on, d’una manera distesa, s’expliquen els principis del treball digne recollits en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8. 

De la mà del “Digne”, un simpàtic personatge, s’inicia un viatge per conèixer què és el Treball Digne i algunes dades que ens aproparan a saber la situació al món. També es mostren les principals vulneracions de drets que pateixen col·lectius com les dones i els infants, així com alguns dels atacs que el treball digne rep a casa nostra. 

Finalment es mostra  la visió que tenen persones de diferents indrets de què és per ells el Treball Digne, per acabar endinsant-se en alguns dels projectes que realitza Sindicalistes Solidaris en defensa d’aquest dret fonamental de les persones tantes vegades vulnerat. 

L’exposició va acompanyada d’un catàleg a on es reprodueixen els diferents panells. Podeu veure l’exposició a www.sindicalistessolidaris.org 

Públic al qual es dirigeix: General i, especialment, joves
Durada: 15 dies (opcional 2 quinzenes)
Requeriments tècnics: espai interior. És especialment indicada per llocs pas com vestíbuls de biblioteques o centres cívics.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h. 
 

En les llengües originàries de Sud-àfrica, Amandla significa ‘poder‘, i, juntament amb Awetu, que vol dir ‘per nosaltres’, va ser el lema de la lluita contra l’apartheid; el poder que les majories negres reclamaven enfront de les minories blanques que les oprimien. Sota aquest títol, l’exposició Amandla és un recull de fotografies del fotoperiodista Antonio Sempere, que retrata en tres vies d’entrada migratòries cap a Europa i la desesperació en l’intent de passar la frontera cap al vell continent.

Les fotografies son fruit del treball de Sempere a les fronteres del sud d’Espanya, dels Balcans i en darrer lloc a la mar Mediterrània, on ha participat en missions de rescat a bord de l’Open Arms.  Amb aquest recorregut fotogràfic, l’autor ens mostra persones que intenten arribar a Europa fugint de guerres, fam i pobresa. Persones que han triat migrar com un dret humà fonamental o que han hagut de fugir buscant refugi i buscant viure en pau.

Públic al qual es dirigeix: General 
Durada: A acordar 
Requeriments tècnics: Espai interior. En total son 18 plafons de 65X105 cm en cartró ploma. Els plafons poden anar penjats amb guies a la paret, o bé sobre uns cavallets, per facilitar la instal·lació en qualsevol espai. Cada bloc de 6 fotografies va acompanyat d’un tòtem de presentació en cartró arrugat i d’un general de l’exposició.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org  
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.

Exposicions virtuals

Versió virtual de l’exposició fotogràfica «A pie de valla. Frontera Sur» del fotoperiodista ceutí Antonio Sempere, que  mostra la duresa i la realitat de les persones que arriben als campaments del Marroc, intenten el «salt» i, en alguns casos, arriben a Ceuta.

La frontera sud espanyola, que és la tercera via d’entrada a Europa de persones refugiades i migrades pel mar Mediterrani. La situació allà és insostenible i cal continuar parlant-ne i explicant el que passa.

La mostra consta d’una selecció de 50 fotografies de persones que arrisquen la seva vida per intentar saltar la tanca ubicada al nostre país. Darrera de cada imatge hi ha una persona, una història, una família i una vida humana que només busca una oportunitat per a una vida millor.

Públic al qual es dirigeix: General 

Enllaç a l’exposició virtual: http://www.ugt.cat/exposicions/apiedevalla/ 

Per a més informació us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

Versió virtual de l’exposició “El inf(v)ierno serbio”, on el fotoperiodista José Antonio Sempere ens presenta de nou la imatge de milers de persones que es troben en situacions extremes tot buscant oportunitats d’una vida millor. Aquesta vegada ens trasllada a Sèrbia, país fronterer amb quatre estats de la Unió Europea i quatre de les repúbliques que van pertànyer a l’ex-Iugoslàvia.

Sèrbia és la darrera frontera per a milers de persones que tracten d’arribar a la Unió Europea.

Si bé Grècia continua sent el principal país de trànsit i estancament de refugiats i immigrants, Sèrbia li segueix els passos. Després de creuar la Mediterrània, Grècia i Macedònia i recórrer milers de quilòmetres, a vegades a peu i amb temperatures sota zero, des del 2010, aquests immigrants s’han anat instal·lant als boscos serbis. 

D’aquí ve el nom de l’exposició que juga amb les paraules «infierno» i «invierno». 

Públic al qual es dirigeix: General

Enllaç a l’exposició virtual: http://www.ugt.cat/exposicions/infviernoserbio/ 

Per a més informació us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

Exposició en format virtual que mostra les diferències entre el model capitalista i les alternatives des del Comerç Just, les Finances Ètiques i l’Economia Social i Solidària, com un cercle que tanca el mercat social. Alhora, convida a plantejar el “Què pots fer tu?”, promovent el consum responsable del conjunt de productes i serveis que utilitzem en la nostra vida quotidiana.

Públic al qual es dirigeix: General

Enllaç a l’exposició: https://lacoordi.cat/materials/ 

Per a més informació us podeu adreçar a:
La Coordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Tel. 722 26 42 36
Correu electrònic: suport@lacoordi.cat

 

Exposició virtual que neix del llibre que porta el mateix nom.  De la mà de 17 personatges coneguts, referents en diferents camps, ens endinsem en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per explorar-ne els continguts i aprofundir en les possibilitats d’incidència dels més joves per assolir-los. 

Aquesta exposició permet el coneixement tant dels ODS com dels diferents personatges que s’han triat per representar-los i faciliten en treball a les aules dels docents. 

Públic al qual es dirigeix: Infants i joves
 
Enllaç a l’exposició virtual: http://www.ugt.cat/exposicions/expo_ods/

Per a més informació us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

L'exposició virtual busca apropar i implicar la ciutadania en l'Agenda 2030 i en els reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a escala local. L’exposició està pensada com a recurs per a les escoles, i també per a tothom que hi estigui interessat. 

Un cop entreu a l’exposició, trobareu una sala d'exposicions 3D, que recorda les sales dels museus i centres cívics que ja coneixem. Un cop allà, podreu «caminar» pels diferents espais i explorar les diferents dimensions de l'Agenda 2030, fent servir el teclat i ratolí. 

A més, tindreu l'oportunitat de descobrir què podem fer des de casa per ajudar a assolir els objectius de l'Agenda 2030, com ara comprar a les petites empreses locals, donar suport a les víctimes de violència de gènere, o utilitzar i promoure el transport sostenible.

Públic al qual es dirigeix: Infants i joves i població en general
 
Enllaç a l’exposició virtual: https://peopleartfactory.com/g/odslh 

Si feu la visita virtual, l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat us convida a que ompliu aquest formulari per constatar l'estat de les visites. Si sou una escola, aquest és el formulari. 
Aquí trobareu el Document d’instruccions per a moure’s per l’exposició. 

Per a més informació us podeu adreçar a: 
Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat
Programa de Cooperació i Solidaritat 
Tel. 934 029 984 
Correu electrònic: mjfandos@l-h.cat
 

Xerrades i tallers

Conferències i xerrades amb caràcter divulgatiu i didàctic sobre temes relacionats amb els Drets Humans i la Pau, el sistema de les Nacions Unides i la protecció dels Drets Humans dins del sistema. 

També poden ser conferències divulgatives i didàctiques sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible en general, o d’algun dels objectius en concret, si així ho demana l’ajuntament.

Públic al qual es dirigeix: Públic en general, associacions i ONG interessades

Durada: 1 hora

Requeriments tècnics: Internet, micròfon i projector

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Associació per a les Nacions Unides (Xavier Guerrero)
Via Laietana 51, entresol. 3a, Barcelona
Tel. 93.301.39.90
Correu electrònic: xavier@anue.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

Amb motiu del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, l’ANUE proposa aquest taller on s'explica quin és el context històric que afavoreix l'aparició de la Declaració Universal dels Drets Humans i el seu contingut, així com el que suposa a nivell històric, ja que per primera vegada es contempla la universalitat dels drets humans.

El taller està pensat de forma dinàmica i participativa, amb la voluntat de ser el més didàctic possible i conjugant teoria i pràctica.

Públic al qual es dirigeix:  Població en general, joves. Ideal per programar en instituts, centres cívics, biblioteques, equipaments socials diversos.

Durada: 2 hores aprox.

Requeriments tècnics: Internet, micròfon i projector.

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Associació per a les Nacions Unides (Xavier Guerrero)
Via Laietana 51, entresol. 3a, Barcelona
Tel. 93.301.39.90
Correu electrònic: xavier@anue.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.

La millor manera de transformar el nostre món és educant i reforçant els valors que giren al voltant dels nostres drets fonamentals, mitjançant activitat lúdiques i dinàmiques per a tota la família. Per això l’ANUE, de la mà de la companyia de teatre “Comediartes”, ofereix una obra de teatre familiar per treballar els drets humans i els valors de la igualtat, la solidaritat, l’empatia, i el respecte. 

Sinopsi: El Bonastre i la Clareta ens presenten una versió del conte de “La Caputxeta Vermella”, on la problemàtica actual de l’assetjament escolar (bullying) esdevé el tema principal. A través d’aquest fil conductor, es van engrescant i comencen a afegir valors fonamentals. Un joc que els agrada tant que decideixen crear un “llibretori” (laboratori de llibres) amb el qual pretenen reivindicar la màgia dels contes. Un apropament al món de la lectura!

Públic al qual es dirigeix: Infants de fins a 12 anys

Durada: 45 minuts

Requeriments tècnics: microfonia, projector i ordinador, espai adequat  per representar una obra de teatre de petit format

Per sol·licitar aquesta activitat us podeu adreçar a: 
Associació per a les Nacions Unides (Xavier Guerrero)
Via Laietana 51, entresol. 3a, Barcelona
Tel. 93.301.39.90
Correu electrònic: xavier@anue.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.

Materials audiovisuals

Si estàs farta de sentir a parlar d’explotació laboral, de mars plens de plàstic, de fàbriques que ho contaminen tot o de l’esgotament dels recursos naturals, passa’t al Comerç Just, com l’Eva! Les consumidores tenim poder i podem canviar les coses a través del nostre consum quotidià: cafè, xocolata, roba, bijuteria...informa’t com s’han fet els productes que compres i aposta per aquells que s’han fet amb criteris respectuosos amb les persones i el medi ambient!

Any: 2019.  Duració: 02:37 minuts 

Guió i realització: LaCoordi i Bruna

Públic al qual es dirigeix: General


Enllaç a la càpsula: https://youtu.be/tyB9z3RjE7s

Per a més informació us podeu adreçar a:
La Coordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Tel. 722 26 42 36
Correu electrònic: suport@lacoordi.cat

 

A Vila #BancaÈtica tenim molins de vent, electricitat verda, cooperatives...un munt de projectes amb beneficis socials i mediambientals. Suma’t a la nostra comunitat i celebrem que avancem cap a la #JustíciaSocial plegades! #FinancesÈtiques

Any: 2019. Duració: 02:02 minuts. 

Guió i realització: LaCoordi i Bruna

Públic al qual es dirigeix: General

 

Enllaç a la càpsula: https://bit.ly/3e7yKdC

Per a més informació us podeu adreçar a:
La Coordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Tel. 722 26 42 36
Correu electrònic: suport@lacoordi.cat

 

Amb motiu de la commemoració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) 2021, l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha elaborat 5 càpsules audiovisuals que ofereixen una proposta plàstica per treballar cinc eixos temàtics relacionats amb la cultura de pau: el diàleg, la identitat, la diversitat, les emocions i la pau positiva. 

La proposta es pot utilitzar a centres educatius, amb actors d’educació en el lleure o difondre directament a les famílies.

Any: 2021. Duració: 11:36 minuts. 

Continguts i realització: Ajuntament de San Boi de Llobregat, Marta Mercadé (TRAÇ -Centre d’Expressió Plàstica) i Andrés Pino (Conjuntovacío). 

Públic al qual es dirigeix: Infants de primària

 

Enllaços a les càpsules:
Maleta del diàleg: https://youtu.be/jyOo--hK6Ls
Maleta de la diversitat: https://youtu.be/08Gk8uR1Plc
Maleta de les emocions: https://youtu.be/HeavvruhCkM
Maleta de la identitat: https://youtu.be/aV3d0j9RfMs
Maleta de la Pau: https://youtu.be/DEvIzosG1cE
 

La bretxa salarial entre homes i dones al món és del 23%; només el 37% de dones al Sud global tenen accés a un compte corrent; la xifra de dones que viuen en extrema pobresa supera els quatre milions respecte la dels homes. El documental “Veus per una economia transformadora” pretén mostrar com el Comerç Just i les Finances Ètiques són una via d’apoderament per a les dones d’arreu i els pot facilitar l’accés a un treball i una vida digna.

Any: 2019. Duració: 11:36 minuts. 

Guió i direcció: LaCoordi i Jordi Sans, Marta Pérez, Marta López i Núria Gebellí

Públic al qual es dirigeix: General

 

Enllaç al documental: https://youtu.be/zcc2gk_KuXc

Per a més informació us podeu adreçar a:
La Coordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Tel. 722 26 42 36
Correu electrònic: suport@lacoordi.cat

Joc interactiu audiovisual per reflexionar sobre les nostres decisions quotidianes i l’impacte del nostre consum. En el joc, podràs triar les opcions de consum del protagonista i anar descobrint els seus impactes en la vida de les persones i el planeta.

Públic al qual es dirigeix: General

Enllaç al joc: https://jotrio.cat/ 

Per a més informació us podeu adreçar a:
La Coordi- Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques
Tel. 722 26 42 36
Correu electrònic: suport@lacoordi.cat

17 Píndoles que posen a l’abast de la ciutadania els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), perquè tothom pugui conèixer una mica millor què són els Objectius, simbolitzats per la roda de colors, i perquè tots i totes fem nostra la lluita per acabar amb les desigualtats i preservar el medi ambient.

En cada una de les píndoles, que tenen una durada d’entre un i dos minuts, se’ns ofereix una pinzellada d’un ODS, algunes dades que ens ajuden a conèixer millor la  situació de vulnerabilitat en què es troba cada àmbit, una proposta de petites accions que tothom pot dur a terme, en major o menor mesura, per tal de contribuir a assolir els Objectius, i finalment, les fites dels ODS prioritàries dins del món laboral.

Públic al qual es dirigeix: General

Enllaç a les 17 píndoles: https://www.ugt.cat/ods-reptes-compartits/ 

Exemple càpsula 1:

 

Per a més informació us podeu adreçar a: 
Sindicalistes Solidaris
Rambla del Raval 29-35, Barcelona
Tel. 93.412.13.27
Correu electrònic: sindicalistes@sindicalistessolidaris.org 
Horari d’atenció al públic: De 9h. a 14h.
 

El web “Refugi en curt” posa a disposició de la comunitat docent un conjunt de curtmetratges per treballar amb l’alumnat el fenomen del refugi i l’acollida, amb la finalitat d’afavorir l’empatia i la conscienciació sobre un dels grans drames del món actual. Cada curtmetratge va acompanyat d’una fitxa didàctica amb informació complementària i un suggeriment d’activitat prèvia. 

Tots ells s’adrecen a un ventall ampli de nivells educatius, que van des de cicle mitjà de primària fins a batxillerat i cicles formatius, passant per l’ESO i l’educació especialitzada.  

Públic al qual es dirigeix: Estudiants de primària, secundaria, batxillerat i cicles formatius
 
Enllaç al recurs: https://www.refugiencurt.org/ 

Per a més informació us podeu adreçar a:
SODEPAU- Solidaritat, Desenvolupament i Pau
EDUALTER- Educació Alternativa
Mitjans- Xarxa d’educadors i comunicadors

Formulari de contacte: https://www.refugiencurt.org/contacte/ 

 

Campanya en defensa de la cooperació per garantir el dret a migrar i a tenir una vida digna, que pretén visibilitzar els eixos més estratègics de treball de la cooperació municipalista (gènere, clima, salut, refugi i educació) i donar suport als ajuntaments de tot el territori en la defensa dels seus programes de cooperació municipal. La campanya compta amb tota una sèrie de materials virtuals per treballar les diferents temàtiques. 

Públic al qual es dirigeix: General

Enllaç a la campanya: http://defensalacooperacio.fonscatala.org/ 

Per a més informació us podeu adreçar a:
Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
Rambla Santa Mònica, 10, 4t 
08002 Barcelona 
Tel. 93 412 26 02 
Correu electrònic: fonscatala@fonscatala.org  
 

Coneix de manera gràfica i visual el principi de coherència de polítiques per al desenvolupament, per què és tan important tenir-lo en compte i què poden fer els governs locals per no generar efectius negatius en la resta del món, especialment en els països més vulnerables, des de les seves competències. 

Any 2021. Duració: 3:10 minuts. 

Guió i realització: Oficina de Cooperació al Desenvolupament- Diputació de Barcelona.
Públic al qual es dirigeix: General

 

Enllaç a la infoanimació: https://youtube.com/watch?v=TiJFmqw-4i4

Per a més informació us podeu adreçar a:
Oficina de Cooperació al Desenvolupament – Diputació de Barcelona
Carrer Londres, 55 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 055
Correu electrònic: o.cooperaciod@diba.cat     
 

Relatoria gràfica animada dels continguts de la jornada 'La contribució del món local a l’educació per al desenvolupament: Reptes i experiències' organitzada per l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona l’any 2017.

Argumenta la importància del treball de l’Educació pel Desenvolupament (EpD) des de l’àmbit local i implicar tots els agents de l’ecosistema educatiu local. 

Any: 2018. Duració: 2:13 minuts. 

Guió i realització: Oficina de Cooperació al Desenvolupament i UBORA/ Quepo
Públic al qual es dirigeix: General

 

Enllaç a la càpsula: https://www.youtube.com/watch?v=Fi3F3R64k64&t=3s

Per a més informació us podeu adreçar a:
Oficina de Cooperació al Desenvolupament – Diputació de Barcelona
Carrer Londres, 55 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 055
Correu electrònic: o.cooperaciod@diba.cat