Enfortiment dels ens locals libanesos en la governança local de la migració

El projecte ha tingut per objectiu principal acompanyar els ens locals libanesos en la definició d’un Full de ruta per a la millora de la governança local de la migració. S’ha emmarcat en la iniciativa europea Mediterranean City-to-City Migration Project (MC2CM), implementada per l’International Centre for Migration Policy Development (ICMPD, Àustria).

Destaca el llegat que aquesta actuació ha deixat per impulsar el desenvolupament i millora de les polítiques públiques locals, gràcies a l’anàlisi de la situació als municipis participants en matèria migratòria, i a la identificació participativa de necessitats i recomanacions concretes pel seu tractament des de l’esfera local, en consens amb els diferents actors implicats.
 

Objectius

  • Millorar el coneixement de les polítiques locals i de les accions realitzades des de diferents nivells d’actuació en l’àmbit migratori. 
  • Enfortir el diàleg i desenvolupar la cooperació entre els diferents actors implicats. 

Resultats

El projecte ha implicat més de 50 ens locals libanesos. Ha comportat una recopilació de dades sobre governança local de les migracions mitjançant un treball de recerca prèvia, entrevistes i l’explotació de qüestionaris. També s’han realitzat tallers participatius amb electes locals, agents de seguretat municipal, organitzacions internacionals, associacions locals i ONGs.

Els Ajuntaments de Granollers i Terrassa; el Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona i l’entitat barcelonina Diàlegs de Dona han contribuït en diversos moments del projecte, aportant la seva valuosa expertesa en la matèria. 

El resultat més tangible obtingut és un Full de Ruta amb recomanacions concretes per a la millora de la governança local de la migració, elaborat gràcies als aprenentatges extrets de les diferents activitats del projecte i consensuat amb representants de ministeris, municipis i federacions de municipis libanesos, de diversos ministeris libanesos, associacions i ONGs locals i institucions internacionals (OIM, ONU-Habitat, ICMPD) en una conferència final de projecte. S’espera esdevingui una eina molt útil de cara a l’articulació de futures actuacions.

 

Ubicació: Líban
Entitats amb les que s’ha treballat: Cités Unies Liban; Ajuntaments de Terrassa i de Granollers; Servei de Convivència, Diversitat i Cicle de Vida de la Diputació de Barcelona. Entitat Diàlegs de Dona.
Pressupost: 65.297€ (10.111,50€ subvenció de la Diputació).
Període d’execució: De maig de 2020 a febrer de 2021.
ODS als que s’ha contribuït: 

 Aliança pels objectius Objectius de desenvolupament sostenible