Maig 2024 - #177
TwitterYoutube
Fotomuntatge amb captures del visor de Sabadell Fotomuntatge amb captures del visor de Sabadell

Fotomuntatge amb captures del visor de Sabadell

Fotomuntatge amb captures del visor de Sabadell

El visor és una eina d'informació que permet a la ciutadania conèixer els nivells de diòxid de nitrogen (NO₂) de la seva ciutat. Aquestes dades permeten identificar les zones més afectades per la contaminació. D’aquesta manera, l'administració local podrà millorar el disseny de la zona de baixes emissions, reduint els nivells de contaminació actuals, a més de suposar una ajuda per redactar els plans de millora de qualitat de l’aire locals.

Manresa va acollir la 5a edició de la cita biennal del congrés d'acústica que aborda la temàtica des d’aspectes jurídics fins a l’urbanisme, l’edificació, la intel·ligència artificial aplicada a l’acústica, la salut i el medi ambient. La següent serà a Barcelona.

A la nostra pàgina del Catàleg de serveis podeu consultar les taules resum dels recursos de les tres oficines de la Gerència de Serveis de Medi Ambient.

Una jornada d'alegria, prevenció de residus i emoció. Una jornada d'alegria, prevenció de residus i emoció.

Una jornada d'alegria, prevenció de residus i emoció.

Una jornada d'alegria, prevenció de residus i emoció.

El mercat de joguines és un projecte emmarcat en el Pla Local de Prevenció de Residus del 2023 del municipi del Baix Llobregat que, a més de reduir el malbaratament alimentari i promoure la compra responsable, té l'objectiu de donar als objectes un segon ús i fomentar-ne la reutilització. S’ha portat a terme a través del suport tècnic de la Diputació de Barcelona sol·licitat per l’ajuntament. 

Ir arriba

Transició energètica

Nova comunitat energètica local a Sant Pere de Ribes

Tres setmanes després de les presentacions fetes per a la ciutadania, ja n'hi ha més de 60 persones inscrites. L’objectiu de la comunitat és compartir amb la ciutadania l’electricitat que generaran les set instal·lacions fotovoltaiques instal·lades. 

Presentació de la comunitat energètica del Baix Montseny

El públic destinatari són les veïnes i veïns dels municipis de Cànoves i Samalús, Cardedeu, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Sant Pere de Vilamajor que vulguin impulsar iniciatives vinculades a l'energia en format cooperatiu.

Ir arriba

Residus i Economia circular

Obligacions legals, normatives i documentals d’una deixalleria

La segona jornada d'intercanvi del servei d'Assessorament i Suport a les Deixalleries (ASDE) de la temporada va servir per aclarir dubtes al personal municipal participant sobre la tramitació del codi gestor i com adequar-se a la normativa sectorial vigent. 

Ir arriba

Educació i Sostenibilitat

Un centenar de persones recullen 150 quilos de residus en la jornada Let’s Clean Up! del CEM de Sitges

Del total de quilos recollits, 14 han estat de plàstics i envasos; un de paper i cartó; tres de vidre i 132 de rebuig. 

Ir arriba

Recursos

Ja us podeu preinscriure a les formacions següents: Promoció de la mobilitat sostenible, Aprèn a crear missatges impactants per motivar la ciutadania a l'acció proambiental, Accions per al foment de la biodiversitat en ambients urbans i Aprèn a crear un podcast des de zero.

Enguany es manté el lema del 2023 Enguany es manté el lema del 2023

Enguany es manté el lema del 2023

Enguany es manté el lema del 2023

Consulteu el catàleg de recursos d'educació ambiental de la Diputació de Barcelona, que inclou activitats amb monitoratge, materials en préstec, exposicions i recursos digitals d'accés lliure, que oferim amb motiu de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2024, que a Catalunya se celebra del 7 al 13 de juny.

Sabíeu que l’economista anglesa Kate Raworth utilitza la imatge del dònut per il·lustrar l’espai segur i sostenible en què s’ha de desenvolupar la humanitat?

Ir arriba

Agenda

  Centre d'Estudis del Mar (Passeig Marítim 72 - 08870 Sitges).
Consulteu la programació dels propers caps de setmana!

Inscripcions obertes per a la 1a sessió: «Models de gestió i preus per a la ciutadania dels punts de càrrega de vehicle elèctric públics», organitzada per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

TwitterYoutube

C/ Comte d'Urgell, 187, Edifici del Rellotge, 2a planta
08036 Barcelona
gsma.accioclimatica@diba.cat
http://www.diba.cat/web/mediambient
Accés a tots els butlletins anteriors