Prevención de residuos
Desde el punto de vista ambiental, el mejor residuo es aquel que no se genera. Aun así, los residuos municipales no paran de crecer. Por este motivo, la prevención de residuos se sitúa como la primera prioridad en el proceso de su gestión.
Esta prevención hay que planificarla e incluir medidas para minimizar la generación de residuos, disminuir su peligrosidad y fomentar la reutilización de productos para alargar su vida útil.
S’elabora un Pla que inclou la diagnosi i el pla d’acció amb mesures encaminades a la prevenció de residus en l'àmbit municipal. Per a l’elaboració del Pla se segueix el model de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i s’afegeix un càlcul d’estalvi d’emissions associades a cada acció proposada. El termini d’execució del Pla és l’any 2030.
Es fa un estudi per fomentar espais de recollida, reutilització i preparació per la reutilització. L’estudi inclou la redacció dels plecs tècnics de la recollida.
S’elabora un projecte per millorar la gestió de la fracció orgànica amb sistemes de compostatge individual i comunitari.
- Recursos per educar sobre la problemàtica dels plàstics
- Mercats sostenibles
- Exposició Reduïm residus!
- Recursos de la Setmana Europea de Prevenció de Residus
- Campanya anual Let's Clean Up Europe
- Campanya pilot Jo no m'embolico
Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat (OTCCS)
ot.ccs@diba.cat
93 402 24 41