Fase 2: La falca de ràdio

Eina
compartir

Donem-nos a conèixer!

Ara ja teniu en marxa la cooperativa i heu creat el blog del projecte per donar-la a conèixer. Però encara hi ha moltes coses que podeu fer per promocionar-vos de cara als futurs clients i clientes. A part del logotip i del lema, una altra de les estratègies que funciona molt bé i que utilitzen moltes cooperatives és la falca de ràdio.
 

Què és una falca de ràdio?

Tot i que estem acostumats a sentir que «una imatge val més que mil paraules», hi ha falques que mouen muntanyes. La falca és un anunci de ràdio curt que us ajudarà a donar a conèixer allò que feu a la vostra cooperativa. És una manera original de mostrar la feina que esteu fent i que, a la vegada, pot convèncer fàcilment les persones a qui arribi.
 
Perquè funcioni bé, però, heu de tenir en compte unes quantes coses:
 
 1. Trieu un missatge fàcil i directe. La idea que transmeti la falca ha de ser simple perquè arribi en poc temps als espectadors i espectadores.
 2. Procureu que sigui curta. Les falques de ràdio acostumen a durar entre deu i vint segons. Una opció molt interessant és fer dues falques diferents: una, més llarga, de llançament, i una de més curta de recordatori.
 3. Desperteu l’atenció de l’oient. Recursos com l’humor o els jocs de paraules us ajudaran a l’hora d’aconseguir que l’oient recordi el vostre producte.
 4. Convenceu l’oient perquè compri. Una bona falca farà venir ganes de comprar els vostres productes a qui l’escolti. Intenteu fer veure a l’oient que el producte que li oferiu l’ajudarà o li serà necessari.
 5. Utilitzeu música. La falca us quedarà millor si hi ha música per sota de la veu. Haureu de pensar, però, que ha d’encaixar amb els productes que ven la cooperativa.
 6. Tingueu cura de la locució. A l’hora de gravar-la s’ha tenir en compte l’entonació que voleu utilitzar. També cal que parleu de forma entenedora i vocalitzant per tal que la falca quedi bé.
 

Quina informació ha de tenir la vostra falca?

Aquestes són les informacions sobre la vostra cooperativa que podeu posar a la falca:
 
 • Eslògan
 • Nom de la cooperativa
 • Activitat de la cooperativa
 • Descripció dels productes
 • Punts de venda dels productes

Exemples 

En els enllaços següents podeu escoltar les falques que han fet alumnes d’altres escoles per donar a conèixer els seus projectes (algunes són de cooperatives com la vostra i d’altres són de projectes diferents). Us poden ser molt útils per agafar idees i crear la vostra falca!
 

Falques de ràdio de les escoles Taula Rodona i Lola Anglada de Sant Quirze del Vallès

Falques de ràdio de l’Escola Camí del Mig de Mataró

Falca de ràdio de l’Escola Ignasi Iglesias de Tordera

Falca de ràdio de l’Escola José Echegaray de Martorell

 

Fase 2: La falca de ràdio