Fase 7: Fonts d’inspiració: exemples de com fan la venda altres cooperatives escolars

Eina
aplicar
Com ho han fet altres cooperatives escolars del programa CuEmE per preparar la venda dels seus productes? Aquí veureu alguns exemples i consells que ens han donat!
 

Sobre l’atenció al públic

 • Primer fan una salutació inicial perquè la persona que s’apropa a la parada se senti acollida.
 • Expliquen les característiques dels productes, les matèries primeres, el procés de producció… i tot el que els demanin.
 • Tanquen la venda donant les gràcies!
 

Sobre el disseny de la parada

 • Cal mirar de captar l’atenció i l’interès dels clients i les clientes amb teles de colors, cartells, banderoles, etc.
 • S’han de tenir en compte les mides de la parada.

 

Sobre la comunicació i la publicitat

 • Quan s’anuncia la venda, s’ha de posar molt èmfasi en el lloc on es farà i en el dia i hora, i cal explicar quines activitats hi haurà, si es poden reservar els productes abans, les ofertes que es faran, etc.
 • Caldrà fer cartells, fullets, pancartes i murals amb la informació de la cooperativa i eslògans amb ganxo. Sempre s’ha d’actuar sense agressivitat i respectant la decisió del client o clienta. 
 • També s’hauran de fer accions de comunicació durant i després del dia de mercat per compartir tot allò que s’ha viscut i s’ha après a les xarxes socials. Es poden fer vídeos o fotografies per fer-ne una notícia o una entrada al blog.

 

Exemples

1. Al Col·legi Sant Josep de Navàs ens expliquen com avança pas a pas la seva cooperativa amb imatges i textos curts al blog.
Per anunciar quins productes ha fabricat la cooperativa i on els podem comprar, fan vídeos com aquest. I també aprofiten per practicar l’anglès!
 

Sobre les activitats a fer el dia del mercat

 • Són importants per donar a conèixer a la cooperativa i animar la venda.
 • Els mateixos cooperativistes podeu fer un taller per mostrar i explicar com heu fabricat els productes.
 • Podeu pensar activitats conjuntes amb altres cooperatives, entitats o comerços del poble o ciutat.
 
2. Activitats el dia de mercat
Les escoles de Viladecans que participen al programa CuEmE venen els seus productes a la Fira de Sant Isidre i a la Mostra d’Entitats de Viladecans.
 
Mentre venen els productes, un grup de cooperativistes fan una visita a la Fira i coneixen entitats i comerços de la ciutat. Un any van visitar un productor local de fruites i verdures, un artesà i un comerç local. 
 
Les entitats de Viladecans també participen en la venda de les cooperatives. Un curs, els Castellers de Viladecans van fer entendre a tothom fins a quin punt és necessària la cooperació per aixecar castells.
Fase 7: Fonts d’inspiració: exemples de com fan la venda altres cooperatives escolars