Xarxa de les Agendes Urbanes Locals

 

La XAUL (Xarxa de les Agendes Urbanes Locals) és l’espai d’intercanvi, capacitació i seguiment/avaluació de les agendes urbanes en l’àmbit local de la demarcació de Barcelona, lloc de trobada d’institucions i persones implicades en el seu impuls i desplegament.

La Xarxa es configura com una iniciativa flexible, adreçada preferentment als ens locals que hi estan adherits, que són aquells que ho sol·liciten a través del Catàleg de Serveis, amb l’únic requisit d’estar elaborant o haver elaborat la seva agenda urbana, amb o sense el suport de la Diputació. Però també amb espais oberts a qualsevol persona o institució interessada i amb una transversal implicació interna, materialitzada a través d'una comissió institucional política, una direcció col·legiada (grup motor) i un plenari amb 
presència tècnica d’un ampli conjunt de departaments. Pel que fa als instruments, la xarxa es desplega amb una comunitat virtual com a plataforma tecnològica de suport al treball col·laboratiu dels membres adherits, grups de treball presencials en sessions acollides pels propis ens locals, un espai web, i el Fòrum de les Agendes Urbanes Locals, que de forma periòdica vol ser esdeveniment de referència de la Xarxa i de l’activitat que desenvolupa.

 

 

 

Per saber-ne més

Aliances i col·laboracions

 

Les aliances i la col·laboració amb altres agendes , fòrums i iniciatives amb continguts vinculats amb les agendes urbanes locals, constitueixen un àmbit imprescindible pel bon equilibri i estabilitat del projecte Impuls de les Agendes Urbanes Locals.

Relacions establertes:

  1. Agenda Urbana Española (AUE), impulsada pel Ministeri de Transports , Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA). Aliança materialitzada l’any 2021 amb la signatura d’un protocol de col·laboració i, posteriorment, sent beneficiari el projecte IAUL de la convocatòria del MITMA de fons Next Generation EU d’ajuts per a l’elaboració de projectes pilot de plans d’acció de l’AUE
  2. Agenda Urbana dels Pobles i Ciutats Catalunya 2050 (AUPCC2050). Amb presència i implicació en el marc institucional i en els treballs tècnics desenvolupats per a la seva elaboració. L’AUPCC2050 ha de ser referència obligada per l’aproximació al territori propi i l’alineament amb les polítiques desplegades per al Generalitat.
  3. Relació amb altres iniciatives d’interès vinculades amb els continguts de les agendes urbanes: Agenda Rural de Catalunya, Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, o Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.
  4. Col·laboració i intercanvi amb altres municipis i ens locals de l’Estat Espanyol.