Cultura científica

 

L’any 2017 la Gerència de Serveis de Cultura i el CERC van iniciar una nova línia de treball de cara al desplegament d’un seguit d’accions per al foment de la cultura científica en l’àmbit local.

En aquest sentit, aquell mateix any, les jornades Interacció'17 titulades Ciència i Cultura: restablim la connexió, van explorar les relacions entre els sabers científico-tècnics i artístico-humanístics. Aquí podeu recuperar les cròniques i materials complementaris i els vídeos de les jornades.

Així mateix, durant la celebració d'aquestes jornades es va presentar la plataforma digital BCN Science Corner. Al llarg del 2018, aquesta plataforma va contribuir amb els seus continguts a una maduració del discurs sobre la necessària confluència entre ciència i cultura, a aprofundir en els efectes democratitzadors de l'alfabetització científica entre la ciutadania, a posar l'accent en la dimensió cultural de la ciència i a esbossar una primera panoràmica sobre agents, projectes i debats. 

Els continguts que van integrar la plataforma BCN Science Corner són una sèrie d'articles a càrrec de reconeguts periodistes científics, que hem recopilat en dues entregues (volum 1 i volum 2), i un conjunt d'entrevistes a agents de divulgació científica del territori.


Butlletí BCN Science Corner

A partir de 2019 pren el relleu un nou butlletí que sota el mateix nom, BCN Science Corner, vol ser un vehicle de comunicació mensual àgil amb notícies, informacions i recursos per tractar aspectes diferents de la cultura científica a les ciutats i al territori, així com per fer seguiment d’esdeveniments a projectes de divulgació, premis científics i congressos de comunicació científica i social.

Dona't d'alta al butlletí BCN Science Corner.








A continuació podeu consultar tots els números publicats.

Política de privacitat 
 

Text per identificar Refresca CAPTCHA