01/12/2022 14:43 h.

Atenció als infants amb NESE. Nou grup de treball de la XEM

Comparteix

 

El 23 de novembre vam donar el tret de sortida al nou grup de treball de la Xarxa d'Escoles Municipals sobre atenció als infants amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE), una temàtica que ha suscitat molt d’interès, com ho demostra el gran poder de convocatòria que ha tingut, amb la participació de 54 inscrits de 28 municipis. 

Durant aquesta primera trobada es va donar a conèixer el full de ruta del grup de treball, que definia els objectius, els continguts que s’abordaran i el calendari de trobades proposades.

També es va reflexionar i debatre sobre aspectes clau per esdevenir una escola bressol inclusiva, capaç d’atendre la diversitat i les necessitats dels infants amb NESE. 

L’objectiu del grup de treball és proporcionar als professionals de la XEM un espai on puguin compartir experiències i aprenentatges i generar coneixement comú per:

  • Establir un marc de referència compartit, entre les escoles bressol municipals, respecte a què és una escola inclusiva i que vol dir atendre la diversitat dels infants amb NESE 
  • Consensuar orientacions per garantir escoles bressol inclusives 
  • Elaborar eines que ens ajudin a esdevenir escoles bressol inclusives

El grup de treball compta amb l’assessorament de Deltacoop (cooperativa especialitzada en Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) que suma la seva expertesa al coneixement dels professionals del territori. 

En les seves paraules inicials, Araceli Rodríguez, cap de l'Oficina de Planificació Educativa, destacava que aquesta primera trobada se celebrava uns dies després de la commemoració del Dia dels Drets dels Infants, el 20 de novembre, i recordava que en el cas dels infants amb NESE, encara hi ha drets bàsics i irrenunciables que requereixen dels recursos i l'atenció necessària per tal de fer-los realitat. 

Els assistents van tenir també un espai de participació en què va poder expressar les seves necessitats i expectatives respecte al grup de treball, destacant l'intercanvi d'experiències i el coneixement compartit. 

Per finalitzar, es va compartir el calendari de reunions del grup per al curs 2022-2023 que preveu la organització de cinc trobades. La primera sessió i l’última es faran presencialment. Les sessions 2, 3 i 4 es faran en línia.