Guies de pràctiques correctes d'higiene, d'autocontrol i documents relacionats amb les bones pràctiques
Per col·laborar amb els ajuntaments a l'hora de promoure la implantació del sistema d'autocontrol en els diferents sectors alimentaris, posem a disposició dels municipis de la Província de Barcelona les següents guies:
Selecció de guies d'interès per a la competència municipal.
- Guia de pràctiques correctes d’higiene per a carnisseries, cansaladeries i xarcuteries
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2023 - Guia de pràctiques correctes d’higiene en obradors compartits
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2022 - Guia per a la venda de proximitat dels productes agroalimentaris i agraris
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2021 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en la donació d'aliments
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2019 - Guia de pràctiques correctes d’higiene per a petits productors de cervesa.
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2019 - Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda de llet crua de vaca
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2018. - Guia de pràctiques correctes d'higiene per als establiments de restauració mòbils.
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). Juliol 2018 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a vegetals i derivats, frescos, pelats, trossejats o envasats.
Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Agost 2015 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per als restaurants.
Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). 2015 - Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats municipals [pdf, 1,82 Mb].
Actualització de la publicació "L'autocontrol en mercats municipals", editada l'any 2004.
Diputació de Barcelona. 2014 - "Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector de la pastisseria"
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) 2013 - "Guia de pràctiques correctes d'higiene per al sector flequer"
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2013 - "Guia de pràctiques correctes d'higiene específica per a la cuina al buit"
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2012 - "Guia de pràctiques correctes d'higiene per a petits establiments del sector lacti"
Agència de Salut Pública de Catalunya. 2013 - "Guia de pràctiques correctes d'higiene per a la venda d'aliments en mercats no sedentaris i fires"
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2010 - "Guia de les pràctiques correctes d'higiene per a peixateries"
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA). 2008
- Guia Nacional de Gestió d'Alertes Alimentàries
Publicada per la Agencia Española Seguridad Alimentaria y Nutrición. 2021 - Guia de Bones Pràctiques d'Higiene
Guia publicada per l'Instituto de Salud Pública y Laboral de Navarra. 2019. - Requisits de seguretat alimentària en la donació d’aliments
Document guia pels formadors en matèria de seguretat alimentària a les entitats donants d’aliments. Agència Catalana de Seguretat Alimentària, 2017. - Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació
Models de plans d'autocontrol simplificats adreçats als operadors dels establiments alimentaris minoristes i de restauració. - Guia d'Igualada per a l'aplicació d'autocontrols als establiments minoristes d'alimentació
Basada en la "Guia per a l'aplicació dels autocontrols als establiments minoristes d'alimentació" editada per la Diputació de Barcelona. Facilita les plantilles per elaborar els autocontrols, i explica el per què, el què i com fer-ho. Ajuntament d'Igualada 2016. - Guia d'aplicació de les exigències d'informació alimentària dels aliments que es presenten sense envasar per a la venta al consumidor final i a les col·lectivitats, dels envasats en els llocs de venda a petició del comprador i dels envasats pels titulars del comerç al per menor [pdf, 21,1 Mb]
Guia publicada per AECOSAN, Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. - Guia breu en matèria d'informació alimentària sobre la informació d'al·lèrgens en aliments sense envasar en establiments de restauració i comerç minorista.
Guia publicada per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. 2014. - Guia "Información sobre alérgenos en alimentos sin envasar"
Publicat per la Direcció General d'Ordenació i Inspecció. Conselleria de Sanitat. Comunitat de Madrid. Novembre 2014. - Guía sobre la información alimentaria facilitada al consumidor
Publicat per FIAB, ACES, ANGED i ASEDAS. Març 2014. - Guia sobre la información de los alimentos en comercio minorista y restauración
Publicat pel Departament de Salut. Govern Basc. 2015. - "Autocontrol en l´elaboració de menjar per a col·lectivitats". [pdf, 4,67 MB]
Diputació de Barcelona. Agost de 2006.
Si en lloc de descarregar-vos aquesta guia en format pdf, us interessa rebre alguns exemplars en paper imprès, podeu sol·licitar-los a l'adreça: ssp.aliments@diba.cat - Guia "Oberts a la seguretat alimentària"
Guia publicada per la Confederació de Comerç de Catalunya. 2014