caesen

El Molí Blanc

El Molí Blanc és un edifici amb la tipologia típica dels molins paperers de Catalunya, i de masia senyorial, amb planta baixa, primer pis, mirador i soterrani. Les dues primeres plantes estarien destinades a habitatge, mentre que al soterrani hi hauria l’activitat pròpia del molí.

Construït a prop del riu Anoia i de la riera de Tous, rep el seu nom perquè les façanes estaven fetes amb serigrafia de morter de calç blanc, que remarcaven portalades, finestres i la part inferior del voladís de la teulada.

La part superior (el mirador) està compost per un seguit de petites finestres rectangulars. Aquest conjunt d’obertures formaven part de l’assecador del molí paperer.

L’edifici va ser objecte d’una rehabilitació important a finals del segle XX per adaptar-lo als nous usos, però ha conservat elements originals tant del molí com de la mateixa edificació.



Distribució per plantes de l'edifici típic d'un molí paperer
Il·lustració: Gemma Sans Gutiérrez (MOST Enginyers)

 


 

Fotografia


El Molí Blanc
Fotografia: Cristina Belmonte / OPC Diputació de Barcelona / Ajuntament de Santa Margarida de Montbui

 

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació