Venda de carn de vacum

Informació bàsicaPrestatge de carns fresques d'un centre comercial.

Els establiments dedicats a la venda de carn han de tenir a la vista dels seus clients la informació següent:

  • Exhibir tota la informació obligatòria pel que fa a la traçabilitat del producte.
  • El preu i la denominació del producte.

Etiquetatge de traçabilitat

  Carn tallada Carn envasada Carn picada Carn picada envasada
Número o codi de referència que relacioni la peça de carn i l'animal o grup d'animals a què pertany Si Si Si Si
Número d'autorització de l'escorxador on s'ha sacrificat l'animal o grup d'animals. Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador Si Si Si Si
Número de la sala d'especejament de la carn i nom de l'Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador Si Si    
País on ha nascut l'animal Si Si Si Si
País o països on ha tingut lloc l'engreix Si Si    
País on s'ha sacrificat l'animal Si Si Si Si

Etiquetatge general

  Carn tallada Carn envasada Carn picada Carn picada envasada
Denominació de venda Si Si Si Si
Quantitat neta (pes)   Si   Si
Data de caducitat   Si   Si
Data d'elaboració     Si  
Condicions especials de conservació   Si Si Si
Identificació de l'empresa   Si   Si
Lot   Si   Si
Preu Preu/Kg Preu envàs + Preu/Kg Preu/Kg Preu envàs + Preu/Kg

Informació Addicional

Els establiments de venda de carn de vacum han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.

  • La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.
  • La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control.

Derivats càrnics
Sens perjudici del que estableix la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat de productes alimentaris (RD 1334/1999).

Els derivats càrnics produïts pels establiments i envasats per a la venda al consumidor hauran de portar a l’etiquetat:
a) La marca sanitària
b) La denominació comercial
c) Llista d’ingredients

Els derivats càrnics produïts pels establiments i que no es presenten envasats, hauran de tenir un cartell o un rètol al costat del producte on figurarà al menys:
a) “Elaboració pròpia”
b) La denominació comercial
c) Llista d’ingredients

Responsabilitats

Els titulars dels establiments són responsables de la conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen. El fabricant o elaborador del producte és el responsable dels productes envasats.

Carn Picada Vista general d'una carnisseria