Els establiments dedicats a la venda de carn han de tenir a la vista dels seus clients la informació següent:
Exhibir tota la informació obligatòria pel que fa a la traçabilitat del producte.
El preu i la denominació del producte.
Etiquetatge de traçabilitat
Carn tallada
Carn envasada
Carn picada
Carn picada envasada
Número o codi de referència que relacioni la peça de carn i l'animal o grup d'animals a què pertany
Si
Si
Si
Si
Número d'autorització de l'escorxador on s'ha sacrificat l'animal o grup d'animals. Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador
Si
Si
Si
Si
Número de la sala d'especejament de la carn i nom de l'Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador
Si
Si
País on ha nascut l'animal
Si
Si
Si
Si
País o països on ha tingut lloc l'engreix
Si
Si
País on s'ha sacrificat l'animal
Si
Si
Si
Si
Etiquetatge general
Carn tallada
Carn envasada
Carn picada
Carn picada envasada
Denominació de venda
Si
Si
Si
Si
Quantitat neta (pes)
Si
Si
Data de caducitat
Si
Si
Data d'elaboració
Si
Condicions especials de conservació
Si
Si
Si
Identificació de l'empresa
Si
Si
Lot
Si
Si
Preu
Preu/Kg
Preu envàs + Preu/Kg
Preu/Kg
Preu envàs + Preu/Kg
Informació Addicional
Els establiments de venda de carn de vacum han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.
La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control.
Derivats càrnics Sens perjudici del que estableix la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat de productes alimentaris (RD 1334/1999).
Els derivats càrnics produïts pels establiments i envasats per a la venda al consumidor hauran de portar a l’etiquetat: a) La marca sanitària b) La denominació comercial c) Llista d’ingredients
Els derivats càrnics produïts pels establiments i que no es presenten envasats, hauran de tenir un cartell o un rètol al costat del producte on figurarà al menys: a) “Elaboració pròpia” b) La denominació comercial c) Llista d’ingredients
Responsabilitats
Els titulars dels establiments són responsables de la conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen. El fabricant o elaborador del producte és el responsable dels productes envasats.
Tu privacidad es nuestra prioridad
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:
Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas. Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.