30/04/2019 13:05 h.

Noves etiquetes per a distingir el pa integral i el pa comú

Comparteix

El passat 26 d'abril el govern va aprovar normes bàsiques per l'elaboració i comercialització del pa a Espanya en substitució de la llei anterior de 1985,  continuant amb la política engegada a començaments d'any amb l'etiquetatge de l'origen de la llet o la indicació del país o països de procedència de la mel.

L'etiquetatge dels aliments és una eina fonamental per a garantir la seguretat dels aliments i proporciona als consumidors tota la informació essencial sobre la composició dels productes alimentaris, el seu fabricant i els mètodes d'emmagatzematge, d'una manera fàcil de comprendre i que no confongui o presenti dubtes.
La nova norma de qualitat del pa inclou requisits més estrictes per a etiquetar un pa com a integral, ja que s'exigirà que el 100% de la farina emprada sigui d'aquest tipus. A més s'introdueix una nova definició del pa comú, que inclou pans elaborats amb un altre tipus de farines diferents a la del blat.  
Així, des d'ara, es considera pa comú també el pa elaborat amb farines integrals, d'altres cereals diferents al blat i uns altres «molt demandats pel consumidor modern», com són els productes amb segó o el pa baix en sal o amb substitutius de sal. 
Aquesta ampliació de la definició de pa comú permet que a partir d'ara s'apliqui un IVA reduït, del 4%, a aquests productes que fins ara estaven gravats amb un 10%.

més informació aquí