Novetats
06/07/2022
El poble osonenc de Rupit, així com Alquézar (Osca) i Guadalupe (Càceres), són els tres candidats que Espanya ha presentat a la segona edició del programa Best Tourism Villages, una iniciativa de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) que vol reconèixer municipis que siguin exemple de turisme rural i compromís amb la sostenibilitat.
Els pobles que finalment obtinguin el segell Best Tourism Villages rebran un diploma o una placa per tres anys, amb opció a renovació, així com visibilitat i reconeixement internacional com a exemple de destinacions rurals que promouen els seus paisatges, la diversitat biològica i cultural, els valors i activitats locals, i que tenen un compromís amb la sostenibilitat entesa des del vessant econòmic, social i mediambiental.
Els municipis aspirants que presenta Espanya han estat seleccionats per un comitè format per la Secretaria d’Estat de Turisme, Turespaña, Segittur, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya.
Està previst que a finals d’any es coneguin els municipis guanyadors del Best Tourism Villages 2022.
28/06/2022
La Destinació Barcelona, la ciutat i les tres marques turístiques de la província, impulsades per la Diputació de Barcelona (Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona), s’ha convertit avui en la primera destinació al món en rebre la Certificació Biosphere Platinum. L’Institut de Turisme Responsable ha atorgat a la Destinació Barcelona la certificació per la seva voluntat de promoure des de les mateixes institucions un turisme respectuós i compromès amb l’entorn. La diputada de turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, han recollit el reconeixement, en un acte celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona on també s’han lliurat les certificacions i distincions Biosphere del programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere a un total de 844 empreses: 643 renovant la certificació i 201 incorporant-se al programa.
21/06/2022
Amb l’objectiu d’implantar criteris de sostenibilitat com a element transformador del turisme de reunions i congressos (MICE), la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona, a través del Barcelona Convention Bureau, han organitzat, aquest matí al Recinte de Sant Pau, una jornada dirigida a empreses turístiques vinculades a aquest sector.
Així, durant tot el matí s’han realitzat diferents sessions de treball sobre l’adhesió al Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere i el repàs dels manuals de bones pràctiques específics per a empreses del sector MICE; la sostenibilitat com a actitud empresarial i com oferir una perspectiva sobre casos d’èxit empresarials que apliquen a la sostenibilitat; o la sostenibilitat aplicada a la indústria MICE i com obtenir tips pràctics i eines per començar a aplicar o seguir implementant la sostenibilitat.
10/06/2022
Més de 150 representants de la gestió turística a escala estatal, regional i local d’onze països del Mediterrani, ponents del món universitari i de la recerca i altres projectes europeus finançats en l’àmbit del turisme s’han aplegat de forma presencial els dies 8 i 9 de juny a Barcelona en el marc de la II edició de la Convenció del Mediterrani del Turisme Sostenible. Durant les nou sessions temàtiques s'ha debatut sobre els principals reptes i la situació actual de la indústria turística al món i a l'àrea mediterrània.
Cal destacar la ponència inaugural, en la qual Valentina Superti, directora de Turisme i Proximitat de la DG GROW (Direcció General de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes) de la Comissió Europea, va presentar el Transition Tourism Pathway 2030 com el full de ruta definit pels actors turístics europeus per gestionar les prioritats de la propera dècada i com una eina per donar orientacions per a l'acció. Va remarcar, al mateix temps, el compromís necessari de les destinacions en la seva implementació i en la identificació de pràctiques que responguin a aquestes prioritats.
Durant les jornades, la Diputació de Barcelona va anunciar la voluntat de continuar desenvolupant projectes de cooperació territorial i contribuint perquè el turisme i la sostenibilitat esdevinguin un autèntic motor per a les regions mediterrànies. Per això, ha presentat una candidatura al nou programa Euro-MED 2021-2027 sota la temàtica de turisme sostenible per donar continuïtat a la Comunitat i, en el marc d’aquest iniciativa, s’espera celebrar la III edició de la Convenció MED del Turisme Sostenible l’any 2025.
La Comunitat de Turisme Sostenible MED està liderada per la Diputació de Barcelona, en consorci amb la Xarxa d’Universitats del Mediterrani - UNIMED (Itàlia), la Universitat de Thessaly (Grècia), la Xarxa NECSTouR (Bèlgica), Plan Bleu (França), la Euroregió Adriàtic-Iònica (Croàcia) i l'Agència de Desenvolupament Local Green Karst (Eslovènia).
Accedeix a les conclusions de la Convenció.
10/06/2022
Un total de 21 empreses i serveis turístics de l’Anoia han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified 2021, impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç per reconèixer les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis, en un acte que s’ha celebrat, avui a Igualada. Del total d’entitats reconegudes, 17 renoven la certificació i 4 la reben per primer cop.
Les empreses i serveis turístics que avui han rebut la certificació s’han adherit al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L’objectiu final és estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona.
S'estan mostrant 116 - 120 de 192 resultats.