Novetats
29/04/2022
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Narcís Ferrer, ha inaugurat el 28 d'abril a Rupit la Jornada d’Intel·ligència Turística en Destinacions i Experiències de Turisme Regeneratiu als Pobles amb Encant. L’han acompanyat Albert Marcé, alcalde de Rupit i Pruit, i Xavier Font, cap de l'Oficina Tècnica de Turisme de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, com a coorganitzadors de la trobada.
El director de l’ACT ha assegurat durant la inauguració que “la Covid ha portat a fer més consum de destinacions de proximitat, moltes d’elles d’interior, properes a grans nuclis urbans i a espais naturals, que s’han vist afectades. Avui tenim l’oportunitat de debatre i posar en comú qüestions i reptes que de ben segur molts de vosaltres compartiu”.
L’alcalde de Rupit i Pruit ha agraït de manera especial la participació activa de la dotzena d’alcaldes i alcaldesses presents, així com la de personal tècnic dels ajuntaments “en aquesta jornada de debat i reflexió sobre el futur turístic immediat dels nostres pobles”.
Per la seva banda, Xavier Font ha ressaltat que “des de fa anys els nous patrons de consum turístic, accelerats amb la pandèmia, han derivat en un ús intensiu dels espais d’interior que ha afectat especialment els pobles amb encant. Per evitar posar en perill l’experiència turística, cal fer un plantejament rigorós per definir uns models de governança intel·ligent i sostenible en la gestió turística d’aquests pobles. És determinant apostar per la innovació, la tecnologia i la sostenibilitat en la planificació i gestió d’aquestes destinacions”.
Els Pobles amb Encant són una marca creada per l’ACT, formada actualment per catorze municipis: Arties, Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montclar, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.
A la trobada hi han assistit més de 70 persones entre alcaldes, tècnics d’ens públics, personal d’oficines de turisme, i professionals d’empreses relacionades amb el sector turístic interessades i vinculades a destinacions d’aquestes característiques.
27/04/2022
Amb l’inici de la Festa Modernista del Roser de Maig de Cerdanyola del Vallès, els dies 30 d’abril i 1 de maig, es dona el tret de sortida al calendari de fires i festes modernistes de les comarques de Barcelona, que s’estendrà fins al proper mes d’octubre. La Diputació de Barcelona dona suport a aquestes cites amb l’objectiu de posicionar les comarques barcelonines com a destinació modernista.
L’extens patrimoni modernista de la ciutat i les comarques de Barcelona és el que posen en valor les festes modernistes. Enguany el calendari previst és: Festa Modernista del Roser de Maig a Cerdanyola del Vallès (30 d’abril i 1 de maig), Fira Modernista de Terrassa ( 6, 7 i 8 de maig), Fira Modernista de Barcelona (27, 28 i 29 de maig), Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet (28 i 29 de maig), Jornades Modernistes de l'Ametlla del Vallès (28 i 29 de maig), Fira Modernista de Canet de Mar (17, 18 i 19 de setembre), Diada modernista Escenes d’estiueig a Cardedeu (2 d’octubre), Jornades Modernistes de la Garriga (7, 8 i 9 d’octubre), Festa del Modernisme de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló ( 14, 15 i 16 d’octubre) i Embarrats a Sant Joan de Vilatorrada (21, 22 i 23 d’octubre).
Aquestes fires tenen temàtiques diferents i permetran gaudir del modernisme industrial, de les cases d’estiueig, de les diferents arts aplicades (vitralls, forja, arquitectura) però també de viure un dia com en aquell temps, entre vestits d’època, música i diverses activitats.
Es pot consultar la informació de cada fira i accedir a la guia El turista modernista a: https://blog.barcelonaesmoltmes.cat/modernisme.
08/04/2022
Després de l’impacte de la sisena onada del COVID-19 a tota Europa, que va afectar de manera molt notable l’activitat turística, l’eliminació de les principals restriccions de mobilitat i aforaments ha permès una forta recuperació de l’activitat durant el mes de febrer. Una recuperació que també sustenten les dades de l’estudi de la Diputació de Barcelona sobre les cerques realitzades a Google durant les últimes setmanes i que apunten a la reactivació del sector pel que fa a reserves hoteleres i cerques d’allotjament de cara a la Setmana Santa.
Avui, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha explicat, en una trobada amb mitjans de comunicació celebrada a Barcelona, que «la Destinació Barcelona s’ha situat en el 9è lloc del rànquing de destinacions internacionals en cerques d’allotjament a Google i en 6a posició en vols a escala mundial. La ciutat de Barcelona ha aconseguit el millor posicionament per part del mercat espanyol, italià, francès, neerlandès, alemany i britànic en aquest període».
Unes dades extretes de l’estudi de “Perspectives d’activitat turística a la Destinació Barcelona”, elaborat per l’Observatori de Turisme a Barcelona, que, com ha dit Garrido, «ens omplen d’optimisme, ens auguren una bona Setmana Santa i apunten a la recuperació del sector turístic, uns dels sectors més perjudicats per la pandèmia».
07/04/2022
La Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona posa en marxa un servei d’assessorament per oferir suport tècnic als ens locals en el desenvolupament dels seus projectes i orientar-los en el seu encaix dins els objectius específics de la segona convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) per a ens locals, la qual es finança amb càrrec als Fons Next Generation de la UE, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “España Puede”. Els ens locals poden presentar els seus projectes fins al 17 de maig de 2022 a través de la seu electrònica del Ministeri d'Industria, Comerç i Turisme.
Accedeix a tota la documentació
06/04/2022
El secretari d’Estat de Turisme del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, Fernando Valdés, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, han visitat aquest matí el tram de la Via Blava Anoia, que transcorre entre Vilanova del Camí i Jorba i que forma part del projectes de les Vies Blaves Barcelona, impulsat per la Diputació de Barcelona.
Amb aquesta trobada es reforça el compromís del Govern d’Espanya, que el passat mes de desembre va atorgar 4,5 milions d’euros al projecte dins de la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) per a ens locals finançats amb els Fons Next Generation de la UE, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “España Puede” del Govern d’Espanya.
Durant la visita, el secretari d’Estat de Turisme del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, Fernando Valdés, ha conegut com avança el projecte i ha felicitat la Diputació de Barcelona per la qualitat i l’ambició del projecte, presentat al ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per obtenir finançament dels fons Next Generation UE. La proposta s’ha imposat entre més de 500 sol·licituds presentades a Espanya.
S'estan mostrant 136 - 140 de 192 resultats.