Dones i esport

«Dones i esport» és el nom que rep la nostra línia estratègica orientada a incorporar la perspectiva de gènere i aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes, tant pel que fa a l'increment de l'activitat esportiva, com a la incorporació de les dones en les estructures directives professionals de l'ecosistema esportiu local.

Per donar resposta a aquesta línia, hem organitzat una sèrie d'accions:

Pla d'igualtat de gènere en l’activitat física i l’esport

Posem a la vostra disposició, una Guia per a l’elaboració del vostre propi Pla d’igualtat de gènere en l’activitat física i l’esport, que pretén donar-vos suport a vosaltres, professionals de l’àmbit esportiu, per poder autoelaborar-lo, d’una manera senzilla i pràctica. La guia la podeu trobar a la següent pàgina del nostre web, on també us indiquem quina és la documentació necessària per elaborar el Pla.

https://www.diba.cat/esports/pla-igualtat-esport

 

«Les Dones fem esport»

L'activitat física i l'esport millora l'autoestima, ens beneficia mentalment, ens fa més feliços. Necessites que t'ho demostrem?

«Mou-te, cuida't, supera't i et sentiràs millor» són els missatges que volem traslladar a les dones i les noies per animar-les a fer esport a les instal·lacions municipals. A través de vídeos de dones esportistes amb històries de superació i perfils molt diversos, es mostra com l'esport pot contribuir al trencament d'estereotips de gènere, a l'apoderament i millora de l'autoestima, a la conciliació familiar, a la socialització i prevenció de la solitud i a la millora de la salut física i a un embaràs saludable.

Posem a la vostra disposició aquest recull de vídeos testimonials on trobem històries de dones que ens expliquen com l'esport i l'activitat física ha millorat la seva vida.

 

 

 

 

 

 

 

Cicle de jornades «Dones i esport» (4 jornades)

1a JORNADA: «Claus per potenciar l’esport en les noies»

 

 

 

 

 

La primera jornada del Cicle «Dones i esport» ha portat per títol «Claus per potenciar l'esport en les noies» i ha estat concebuda per donar respostes a les adolescents i joves, ja que és en aquesta etapa de vida que conflueix una tendència en l’abandonament de la pràctica esportiva i un augment dels factors de risc associats a problemes d’adaptació social i de salut (consums de substàncies nocives, conductes sexuals, estereotips de gènere, gestió del món virtual, assetjament escolar, etc.).

L’activitat física i l’esport és una eina d’acció comunitària que genera un impacte positiu en la salut física i mental, millora la qualitat de vida i fomenta societats actives i saludables.