La Salut Pública en l’àmbit Internacional

 

Moltes de les decisions que es prenen a la Unió Europea en matèria de salut pública tenen un impacte directe sobre l'administració local. Per això és important que els municipis s'interessin i tinguin a l’abast la informació i els recursos de les diferents institucions, entitats i xarxes que hi treballen.

L’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, amb el suport de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals, col·laboren amb l’objectiu d'apropar les institucions europees i les agendes globals als ajuntaments de la demarcació.

La crisi internacional de la COVID-19 ha requerit una resposta ferma per part de les administracions de tots els nivells, especialment en l’àmbit local. En aquestes circumstàncies, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) segueixen sent essencials per construir un futur més inclusiu i sostenible. En especial, el tercer objectiu dels ODS, que es centra en garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats.

D’altra banda, més enllà de l’epidèmia, la finalització del desplegament del Tercer programa de Salut aquest 2020 marca l’agenda, complementada en alguns aspectes amb l’Agenda Urbana europea. La Política "Salut per a Tothom - Salut 21" de l'Oficina Regional OMS per a Europa també s'inscriu en aquest enfocament.

A continuació trobareu actualitat i accés a informació que hem trobat d’interès per als ens locals en matèria de salut pública en l’àmbit internacional.

 


  1. Novetats
  2. La Salut pública en l'àmbit global: la Unió Europea i altres organismes internacionals
  3. Oportunitats de finançament europeu en el camp de la salut
  4. Participació en projectes internacionals del Servei de Salut Pública
  5. Xarxes i aliances internacionals
  6. Jornades internacionals
  7. Publicacions recomanades
  8. Enllaços d'interès