Venda de peix

Dades que han de figurar a l’etiquetatge del peix

 

Productes de pesca i d'aqüicultura

Productes congelats
Denominació comercial i nom científic Si Si
Mètode de producció Si

Si

Zona de captura

Si

Si
Art de pesca Si Si
Descongelat Si (no cal en la pròpia etiqueta però si en els taulons i cartells)  
Denominació “Congelat”   Si
Data de duració mínima i data de caducitat Si Si
Al·lèrgens Si Si
Preu per unitat de pes Si Si
Expenedor, núm. d’autorització oficial i domicili Si Si

Codis emprats en l’etiquetatge

Art de Pesca

Xarxes de tir

Xarxes d'arrossegament

Xarxes d'emmallament i similars

Xarxes de cèrcol i xarxes hissades

Llinya i ham

Arrossegament

Nanses i trampes

Métode de producció

Capturat

Capturat a aigua dolça

De cria

Informació Addicional

Els establiments de venda de peix han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o Pops a una peixateriaintoleràncies.

  • La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.
  • La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control.

Responsabilitats

Els titulars dels establiments són responsables de la conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen.

Imatge peixos a una peixateria Llamàntol viu a una peixateria