Els establiments dedicats a la venda de carn han de tenir a la vista dels seus clients la informació següent:
Exhibir tota la informació obligatòria pel que fa a la traçabilitat del producte.
El preu i la denominació del producte.
Etiquetatge de traçabilitat
Carn tallada
Carn envasada
Carn picada
Carn picada envasada
Número o codi de referència que relacioni la peça de carn i l'animal o grup d'animals a què pertany
Si
Si
Si
Si
Número d'autorització de l'escorxador on s'ha sacrificat l'animal o grup d'animals. Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador
Si
Si
Si
Si
Número de la sala d'especejament de la carn i nom de l'Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador
Si
Si
País on ha nascut l'animal
Si
Si
Si
Si
País o països on ha tingut lloc l'engreix
Si
Si
País on s'ha sacrificat l'animal
Si
Si
Si
Si
Etiquetatge general
Carn tallada
Carn envasada
Carn picada
Carn picada envasada
Denominació de venda
Si
Si
Si
Si
Quantitat neta (pes)
Si
Si
Data de caducitat
Si
Si
Data d'elaboració
Si
Condicions especials de conservació
Si
Si
Si
Identificació de l'empresa
Si
Si
Lot
Si
Si
Preu
Preu/Kg
Preu envàs + Preu/Kg
Preu/Kg
Preu envàs + Preu/Kg
Informació Addicional
Els establiments de venda de carn de vacum han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.
La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control.
Derivats càrnics Sens perjudici del que estableix la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat de productes alimentaris (RD 1334/1999).
Els derivats càrnics produïts pels establiments i envasats per a la venda al consumidor hauran de portar a l’etiquetat: a) La marca sanitària b) La denominació comercial c) Llista d’ingredients
Els derivats càrnics produïts pels establiments i que no es presenten envasats, hauran de tenir un cartell o un rètol al costat del producte on figurarà al menys: a) “Elaboració pròpia” b) La denominació comercial c) Llista d’ingredients
Responsabilitats
Els titulars dels establiments són responsables de la conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen. El fabricant o elaborador del producte és el responsable dels productes envasats.
La teva privacitat és la nostra prioritat
Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:
Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines. Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.