Venda de pa

Els establiments dedicats a la venda de pa han de tenir a disposició dels seus clients:Rètol venda de pa (2017)

  1. Ha de col·locar en un lloc ben visibles un rètol (Dina 3) de drets d’usuari amb les llegendes següents:
    • El consumidor té dret a fer comprovar el pes de les peces de pa que vol comprar.
    • El consumidor pot exigir i utilitzar els fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia que aquest establiment té a la seva disposició.

    Per descarregar el rètol feu clic a la imatge.

  2. El pa sempre s’ha de col·locar en prestatgeries, a cadascuna de les quals ha de figurar un rètol que indiqui, de manera clara i visible, la denominació del producte i el seu pes i preu corresponents.
  3. El pa sense envasar s’ha d’exposar en prestatgeries compartimentades i separades del públic amb un taulell.
  4. El pa elaborat per al consum habitual en el dia es pot vendre sense envasar, però abans de lliurar-nos-el s’haurà d’embolicar obligatòriament amb els materials autoritzats.
  5. El pa i els seus derivats destintats a ser venuts en règim d’autoservei s’han de presentar necessàriament envasats i etiquetats.
  6. L’origen i la procedència del producte si no ha estat elaborat pel titular de l’establiment.
  7. Els establiments han de disposar d’una balança a la vista del públic per si el consumidor desitja comprovar el pes del producte. Si el venedor també s’encarrega de cobrar, en el moment de servir-nos haurà d’utilitzar les proteccions adequades que evitin el contacte directe amb el producte.

Tipologies dels establiments

Vista general prestatgeries de pa.

Establiments de venda de pa: Són aquells establiments que es dediquen a la venda d’aquest producte i dels seus derivats i per consumir el mateix dia.

Establiments especialitzats: Són aquells establiments que, a més de comercialitzar o vendre altres productes, destinen com a mínim un 60% de la superfície neta de venda a la comercialització de productes de pa i els seus derivats. En qualsevol cas, aquests establiments han de destinar un mínim de 30 m2 a la comercialització de pa i derivats de pa.

Informació Addicional

Els establiments de venda de pa han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.

  • La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix Prestatgeria de paestabliment.
  • La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control Responsabilitats El fabricant o elaborador del producte és el responsable dels productes envasats. Els establiments que no elaborin el pa que comercialitzen han de poder acreditar-ne l’origen.

Els titulars dels establiments són responsables de:

  • El producte contingut en envasaments oberts.
  • El producte sense envasar.
  • La conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen.