Notícies butlletins

Consells per la compra electrònica

La compra de productes o serveis per Internet està creixent però, hauriem de prendre precaucions (en contractar, comprar...) i saber quins són els nostres drets. A aquest article podreu trobar informació per prevenir i tenir certes seguretats a l’hora de fer compres per internet.

Consells davant el lloguer de vehicles

Font: © iStock.com / tzahiV

Font: © iStock.com / tzahiV

Cada vegada viatgem més. L'abaratiment dels preus, especialment d’avió, ha facilitat la possibilitat de poder realitzar tot tipus de viatges: de pocs o molts dies, de qualsevol tipus de distància, en família, grup o sols.

Conscients que aquesta circumstància té una directa incidència en l’augment del nombre de consultes i reclamacions, el Servei de Consum de Diputació, en col·laboració amb l’Agència Catalana del Consum, ha desenvolupat un curs on s’ha tractat aquesta problemàtica amb la participació d’importants empreses. Aquests consells són algunes de les informacions del curs.

Consells i advertències sobre la missatgeria instantània

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Aquestes aplicacions permeten l'enviament instantani de missatges de text o multimèdia a un o més usuaris.

Amb l'arribada dels mòbils el seu ús s'ha estès i popularitzat i tothom les utilitza cada dia: Whatsapp, Telegram, LINE, Hangouts, Google Allo, Skype, Messenger (Facebook), SnapChat,... La seva immediatesa i l'alt volum d'usuaris i missatges les converteix en un espai ideal per a enganys.

És habitual que aquest tipus d'aplicacions no demanin credencials d'accés quan les fem servir. Cal tenir validació d'accés al dispositiu mòbil per evitar que algú pugui consultar els nostres missatges i sobretot fer-ne en nom nostre.

Quines precaucions o consells hem de tenir en comptes durant rebaixes?

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Les campanyes de rebaixes que coneixíem ja no existeixen. Això no vol dir que els comerços no facin rebaixes o altres ofertes comercials aquests dies, per aquesta raó us volem facilitar uns pràctics consells.

La protecció dels nostres dispositius mòbils

Els nostres dispositius mòbils: smartphones, tablets o portàtils, emmagatzemen molta informació personal privada i són la porta d'accés a molts serveis personals i, per tant, cal cuidar-los i protegir-los.

Per aquest motiu us facilitem tota una sèrie de consell fàcilment aplicables.

S'estan mostrant 1 - 6 de 24 resultats.